Αναζήτηση ακινήτων

Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
Βρέθηκαν 0 αποτελέσματα. Προβολή αποτελεσμάτων
Αναζήτηση ακινήτων
Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
βρέθηκαν 0 αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα αναζήτησής σας

Συμβουλές για επιτυχή διαδικασία αγοράς ακινήτου

Αναρτήθηκε από Omega σε 10 Ιουλίου 2014
0

Αφού επιλέξατε το ακίνητο που θα αγοράσετε…

Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε με επιτυχία την διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου και να φτάσετε στην υπογραφή του συμβολαίου πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα.

  1. Θα χρειαστείτε δικηγόρο για τον έλεγχο νομιμότητας των τίτλων ιδιοκτησίας του ακινήτου και τυχών αξιώσεις από τρίτους.
  2. Για τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου θα χρειαστείτε Μηχανικό π.χ. όταν το ακίνητο είναι οικόπεδο ή βρίσκετε εκτός σχεδίου πόλης θα πρέπει να ελέγξετε κατά πόσο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, πληρεί τους όρους δόμησης, αν οφείλει εισφορά σε γη ή χρήμα κλπ.
  3. Εφόσον έχετε προβεί στα παραπάνω και δεν υπάρχει πρόβλημα, κλείνετε τη συμφωνία με τη σύνταξη προσυμφώνου αγοραπωλησίας (αρραβώνας) που συντάσσετε σε συμβολαιογράφο. Είθισται όμως το προσύμφωνο να γίνετε και με τη μορφή ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς να περιβάλλεται του συμβολαιογραφικού τύπου. Η προκαταβολή συνήθως ορίζεται στο 10% της συμφωνημένης τιμής.
  4. Υποβολή δήλωσης μεταβίβασης Ακινήτου και καταβολή φόρου ή ΦΠΑ. Εάν το ακίνητο είναι νεόδμητο και η άδεια οικοδομής έχει εκδοθεί μετά την 01/01/2006 επιβάλετε ΦΠΑ 23%. Ενώ για τα υπόλοιπα ακίνητα η μεταβίβαση επιβαρύνεται με φόρο μεταβίβασης ακινήτου (ΦΜΑ) 3%, και καταβάλλετε στην αρμόδια ΔΟΥ πριν από τη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως υπάρχει απαλλαγή ΦΜΑ για την αγορά πρώτης κατοικίας αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης.
  5. Ο Συμβολαιογράφος συντάσσει το συμβόλαιο και την αμοιβή του συμβολαιογράφου καταβάλλει πάντοτε ο αγοραστής.
  6. Κάνετε την εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Καλή επιτυχία!

Συγκρίνετε καταχωρήσεις