Αναζήτηση ακινήτων

Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
Βρέθηκαν 0 αποτελέσματα. Προβολή αποτελεσμάτων
Αναζήτηση ακινήτων
Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
βρέθηκαν 0 αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα αναζήτησής σας

Σχεδιάζετε να πουλήσετε το σπίτι σας;

Αναρτήθηκε από Omega σε 5 Φεβρουαρίου 2014
0

Τότε, πιθανόν να ζητάτε μια αναβάθμιση στη ζωή σας, ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα πιο κατάλληλο σημείο, ή απλά να σας χρειάζεται μια αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε διάφορα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι πραγματικά μια απόφαση που πρόκειται να βελτιώσει το βιοτικό σας επίπεδο.

Αν είστε για πρώτη φορά πωλητές, να είστε προετοιμασμένοι, διότι πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία, για γερά νεύρα!

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μην υπάρχει δισταγμός στην ερώτηση «Είστε σίγουρος/η για την πώληση του ακινήτου σας;» Πρέπει να είστε ξεκάθαροι!

Οι πιθανοί αγοραστές θα ελέγξουν, θα επικρίνουν και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή.

Έχετε ένα σχέδιο πώλησης; Είστε προετοιμασμένοι για το επόμενο βήμα;

Το κομμάτι της διαπραγμάτευσης είναι καθοριστικό για κάθε πώληση, καθώς όλα με την κατάλληλη μεθόδευση και χειρισμό, είναι εφικτά. Έτσι, η διαδικασία της πώλησης καθιστά απαραίτητο τον επαγγελματισμό και τον περιορισμό του συναισθηματισμού, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Άρα… συνεχίζουμε;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την πώληση του σπιτιού σας.

 

Πώς το ακίνητο σας θα πωληθεί άμεσα

Η πώληση ενός σπιτιού δεν εξαρτάται μόνο από την καλή τιμή, έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τη σωστή προετοιμασία και τη σωστή χρονική στιγμή, και όχι μόνο με την τιμή. Η τιμή είναι μεν ζωτικής σημασίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρουσίαση μπορεί να πείσει ένα δυνητικό αγοραστή να κάνει ακόμα περισσότερες θυσίες και να υπερβεί το αρχικό ποσό.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε μια στρατηγική πριν ανακοινώσετε την πώληση του ακινήτου σας. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

 

Αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά

Πρώτα από όλα, βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφήσετε τα συναισθήματά σας στην άκρη και να το αντιμετωπίσετε πλέον ως επιχείρηση. Ο στόχος είναι η ταχύτερη και πιο κερδοφόρα πώληση της ιδιοκτησίας.

Να έχετε μια σαφή εικόνα του σπιτιού και να είστε αντικειμενικοί, διότι έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να το πουλήσετε πιο γρήγορα.

 

Συγχρονισμός

Τώρα που έχετε σκεφτεί το θέμα καλά και ξέρετε τι σημαίνει αυτή η συναλλαγή, θα πρέπει να αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβετε δράση. Θα πρέπει να ανοίξετε το σπίτι σας στην αγορά μόνο όταν αυτό είναι έτοιμο να δεχτεί τους αγοραστές, όχι νωρίτερα από αυτή τη στιγμή.

Όσο ταχύτερα θέλετε να πουλήσετε, τόσο χαμηλότερη τιμή θα πετύχετε, καθώς θα χρειαστεί πιθανόν να κάνετε συμβιβασμούς και να δεχτείτε προσφορές πολύ χαμηλότερες.

 

Οργάνωση φακέλου

Συγκεντρώστε όλα τα έγγραφα, τίτλους ιδιοκτησίας, κατόψεις, οικοδομικές άδειες και ότι άλλο είναι απαραίτητο, καθώς ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα τα χρειαστεί και θα σας τα ζητήσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο, οπότε καλύτερα να την κάνετε εκ των προτέρων.

 

Συνεργαστείτε με ένα καλό Σύμβουλο Ακινήτων

Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με το να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, να είστε ρεαλιστικοί, αυτό δεν είναι μια βιώσιμη και εφικτή λύση. Θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία, έμπειρο κτηματομεσίτη, που μπορεί πραγματικά να σας γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο, καθώς ξέρει πώς να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις, έτσι θα έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Θα πρέπει να βρείτε αυτόν που είναι κατάλληλος για σας. Κλείστε ένα ραντεβού και συζητήστε τους όρους και προϋποθέσεις της συνεργασίας σας. Ο σύμβουλός σας πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένος και να έχει εμπειρία στον τομέα που σας ενδιαφέρει και να επικοινωνεί αποτελεσματικά. Θα πρέπει πρώτα από όλα να σας εμπνέει εμπιστοσύνη.

 

Ανανεώστε το σπίτι σας

Ετοιμάστε το σπίτι σας, καθαρίστε το, βάψτε το ή κάνετε άλλες βελτιώσεις που μπορούν να αυξήσουν την τιμή πώλησής του πριν το βγάλετε στην αγορά.

Ετοιμάστε το για να υποδεχτεί κόσμο, φωτογραφίσεις και εικονικές περιηγήσεις. Πρέπει να είναι θεαματικό. Αφήστε το σε φυσικό φως, επικεντρωθείτε σε ουδέτερα χρώματα και δώστε του μια αίσθηση φρεσκάδας. Κάνετε το να φανεί οικείο και ζεστό. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη γνώμη ενός επαγγελματία για το θέμα αυτό.

 

Επιθεωρείστε το ακίνητο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα όταν θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας και η άποψη ενός επαγγελματία είναι η ιδανική πηγή πληροφοριών για σας. Θα μπορέσετε να ρυθμίσετε τη σωστή τιμή και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά εργαλεία για την προώθησή του. Αξιολογήστε την ιδιοκτησία σας και στη συνέχεια διορθώστε τα προβλήματά. Τι θα αλλάζατε στο σπίτι σας εάν επρόκειτο να το αγοράσετε εσείς; Ποια ήταν τα προβλήματα που σας ενοχλούσαν όσο ζούσατε σε αυτό; Εάν έχετε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ξέρετε το σημείο εκκίνησης, για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πριν ανακοινώσετε στην αγορά πως το ακίνητο διατίθεται προς πώληση.

 

Ετοιμάστε το ακίνητο

Όταν δείχνετε το σπίτι σε δυνητικούς αγοραστές, θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο, με ωραία παρουσίαση, να δείχνει ότι είναι έτοιμο να κατοικηθεί άμεσα. Καθώς ο αριθμός των κατοικιών που βρίσκονται ήδη στην αγορά είναι υψηλός, θα πρέπει να υπάρχει ο βασικός παράγοντας που να κάνει το δικό σας ακίνητο να ξεχωρίζει.

Αν δεν ξέρετε τους βασικούς κανόνες για το πώς να πουλήσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα, το αποτέλεσμα θα είναι να μην το πουλήσετε. Προετοιμάστε κατάλληλα το σπίτι σας πριν από κάθε παρουσίαση, δεν ξέρετε ποιός θα το αγοράσει.

 

Αποτέλεσμα

Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές θα έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να πουλήσετε το ακίνητό σας. Να δίνετε έμφαση στην παρουσίαση, αλλά πάντα και στη λειτουργικότητα. Οι μικρές αλλαγές θα έχουν πάντα μεγάλο αντίκτυπο.

Έχετε κατά νου ότι η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική μιας και δεν έχετε δεύτερη ευκαιρία για πρώτη εντύπωση. Δώστε έμφαση σε αυτό και δημιουργήστε με το Σύμβουλο Κτηματομεσίτη που συνεργάζεστε μια εξατομικευμένη στρατηγική μάρκετινγκ που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς.

Καλή επιτυχία !!!

Γιώργος Κανελλόπουλος
Σύμβουλος ακίνητης περιουσίας

Συγκρίνετε καταχωρήσεις