Αναζήτηση ακινήτων

Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
Βρέθηκαν 0 αποτελέσματα. Προβολή αποτελεσμάτων
Αναζήτηση ακινήτων
Περισσότερες Επιλογές Αναζήτησης
βρέθηκαν 0 αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα αναζήτησής σας

Συμβουλές προς τους μισθωτές επαγγελματικής στέγης

Αναρτήθηκε από Omega σε 24 Νοεμβρίου 2014
0

Η ενοικίαση επαγγελματικού χώρου αποτελεί καθοριστική επιλογή για την πορεία μιας επιχείρησης. Οι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν είναι περισσότεροι από αυτούς του οικιακού χώρου, και σίγουρα πρόκειται για μία πιο σύνθετη επιλογή. Η σωστή επιλογή ενός χώρου είναι η βάση για τη μακροχρόνια αποδοτικότητα κάθε νέας επένδυσης.

1. Είναι αναγκαία η έρευνα και η ανάλυση της τοπικής αγοράς. Δηλαδή, τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται και το προφίλ του ευρύτερου ανταγωνισμού.

2. «Στον κόσμο των επιχειρήσεων λέγεται ότι οι τρεις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο επιχειρηματίας είναι «Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία»

Κάθε επιχείρηση απευθύνεται σε διάφορα είδη πελατών, έτσι η θέση της είναι καθοριστική για την εμπορικότητά του. Η θέση του ακινήτου ίσως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ενοικίασης, καθώς έτσι εξασφαλίζεται το αντίστοιχο πελατολόγιο.

3. Ακόμα, σιγουρευτείτε ότι η χρήση για την οποία προορίζεται το μίσθιο, συμφωνεί με τον κανονισμό της πολυκατοικίας που βρίσκεται το ακίνητο, αλλά και με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

4. Μη συμφωνήσετε να πληρώσετε μίσθωμα μεγαλύτερο από αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματική εμπορική αξία του σημείου, σε συνδυασμό με τη δομή κόστους που καθορίζεται από τα περιθώρια κερδοφορίας του concept. (καλό είναι να γνωρίζετε και τι αναλογούσε στο κατάστημα τα προηγούμενα έτη.

5. Ποτέ μην αποδεχθείτε αυξήσεις τις οποίες δεν έχετε προσυμφωνήσει.

Είθισται να συμφωνείται ο ετήσιος τιμάριθμος, προσαυξημένος κατά μία ή δύο μονάδες αλλά τον ύστατο λόγο έχει η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

6. Για τις επαγγελματικές μισθώσεις βέβαια, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πλέον ισχύουν για τρία χρόνια, ακόμη και αν έχουν συμφωνηθεί για βραχύτερο ή για αόριστο χρόνο, και μπορεί να λυθούν με νεότερη συμφωνία που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας.

7. Συνήθως, καταβάλλεται ένα έως δύο μισθώματα ως εγγύηση τα οποία επιστρέφονται κατά τη λήξη της συνεργασίας, εάν δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

8. Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, προκληθεί οποιαδήποτε ζημία στο ακίνητο (προϊόν της χρήσης από τον μισθωτή), ο μισθωτής υποχρεούται να   την αποκαταστήσει με δικές του δαπάνες.

9. Τέλος, κάθε μισθωτής επαγγελματικού χώρου πρέπει να είναι ενημερωμένος για το ύψος των κοινοχρήστων, των λογαριασμών και λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων.

Η εταιρεία μας, αναλαμβάνει την έρευνα αγοράς και τη διαπραγμάτευση για την καλύτερη εκτέλεση του σχεδιασμού ανάπτυξης δικτύου της εταιρίας σας, προτείνοντας επαγγελματικούς χώρους για αγορά ή μίσθωση. Προσφέρουμε σημαντικές και καίριες συμβουλές κατά τη διαδικασία της απόφασης σας και εξασφαλίζουμε να σας είναι γνωστά τα παραπάνω.

Συγκρίνετε καταχωρήσεις